Veilig of niet?

Is jouw website al beveiligd met een SSL-certificaat?

Zie jij 'niet veilig' staan in de adresbalk? Sinds de invoering van de AVG wetgeving helpen diverse webbrowsers jou om onbeveiligde website's te herkennen, een website is niet veilig is als deze geen gebruik maakt van SSL. Wanneer er geen certificaat geïnstalleerd is wordt de bestandsuitwisseling tussen jou en de website die je bezoekt niet gecontroleerd. Kwaadwillende kunnen informatie die jij met de website deelt onderscheppen en er misbruik van maken. Denk aan het doorverkoop van gegevens of identiteitsfraude. Het is belangrijk om als bedrijf je website bezoekers hiertegen te beschermen. 
Zoekresultaten
Een SSL-certificaat is inmiddels standaard voor grote webwinkels en organisaties zoals Google, Twitter en Facebook. Buiten dat je als bedrijf door de AVG wettelijk verplicht bent om een veilige uitwisseling van gegevens te waarborgen, zorgt het certificaat ook voor een hogere plaats in de zoekresultaten. Zoekmachines zoals Google hebben namelijk een grote voorkeur voor een beveiligde website. Ze plaatsen de website dan ook hoger in de resultaten. 

Wat is een SSL-Certificaat?
SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden. De certificaten komen in verschillende vormen. Voor een eenvoudige website volstaat een basis certificaat. Voor financiële instellingen of webwinkels een uitgebreide variant, je ziet dan bijvoorbeeld een groene domeinnaam in de adresbalk. 
Voordelen van een SSL-certificaat:
- Het is zichtbaar voor alle website bezoekers doormiddel van het slotje;
- Werkt mee om aan de eisten te voldoen van de AVG (artikel 13)
- Het creëert vertrouwen;
- Het zorgt voor hogere posities in de zoekresultaten van zoekmachines.


Wil jij jou website ook laten beveiligen? 
Neem dan contact op voor de mogelijkheden.